Sıkça Sorulan Sorular
Bilgi
İlgili soru üzerine tıklayarak cevaba ulaşabilirsiniz.
Ensemble uygulamasına erişebileceğimiz bir demo adresiniz var mı?
Ensemble uygulamamızın “demo” sistemi mevcuttur. Aşağıdaki adresten, herhangi bir tarayıcı ile erişilebilir. Demo giriş bilgilerini satış yöneticisinden talep edebilirsiniz.
Uygulama konsol mu yoksa tarayıcıda mı çalışıyor?
Uygulama web tabanlı olup tüm tarayıcılarda çalışmaktadır. Bilgisayarınıza ilave herhangi bir program kurulmayacaktır.
Uygulama bizim sunucularımıza mı kuruluyor, yoksa sizin sunucularınıza mı?
Uygulama on–prem (sizin kurumunuzdaki sunucularınıza) veya sizin tarafınızdan temin edilecek bir bulut sunucusuna (private cloud) kurulabilmektedir. Yakın gelecekte Bimser’in sağladığı kendi bulut ortamına da kurulumu yapılabilecektir.
Ensemble uygulamasının bulut desteği var mı?
Mevcut durumda Ensemble uygulamasını müşterimizin sağladığı bir bulut ortamına kurulumu yapılabiliyor. Bimser’in sağladığı bulut ortamına kurulumuda kısa sürede yapılmaya başlanacaktır.
Ensemble’in kurumuma faydası nedir? Kurumuma ne kazandıracak?
Ensemble’ın kurumlara sağladığı faydalardan bazıları aşağıdaki gibi özetlenebilir: Bunlardan bazıları; işgücü, zaman ve kalitesizlik maaliyetlerinin düşürülmesine fayda sağlar. Mükerrer olan faaliyetlerin ortadan kaldırılmasına yardımcı olur. Ekip çalışmasını destekler, süreç risklerinini kontrol faaliyetlerinin takibini sağlar. Performans yönetimi ile beraber hedeflerle yönetime ve bu veriler ışığından iyileştirme faaliyetlerinize yön verir. Daha fazla detay için satış yöneticinizle iletişime geçebilirsiniz.
Uygulamayı kiralama seçeneğimiz var mı?
Evet, kiralama seçeneğimiz bulunmaktadır. Kiralama seçeneğinde ayrıca bakım parası ödemezsiniz.
Lisanslara sahip mi oluyoruz? Yoksa süreli bir satınalma mı?
Süresiz (perpetual) ve kiralama (Süreli, term-based) olmak üzere iki farklı lisanslama imkanınız mevcuttur. Süresiz lisanlamada lisanlama bedelini tek seferde ödeyerek lisansı herhangi bir süre sınırı olmadan kullanabilirsiniz. Bu tür lisanlamada garanti süresi 1 yıldır. 1 yıldan sonra müşterilerimiz istediği takdirde Bakım ve Versiyon Güncelleme Anlaşması yaparak destek almaya devam edebilmektedir. Süreli Lisanslamalarda ise müşterilerimiz çözümü kullanmaya devam ettiği süre boyunca lisans bedelini ödemektedirler. Verdiği taahüt süresinin sonunda çözümü istediği zaman kullanmayı bırakabilir.
Kullanıcı lisansı gerekiyor mu?
Ensemble kullanımı için kullanıcı lisansı gerekmektedir. Ensemble lisans bedeli sadece aktif kullanıcı lisansını kapsamaktadır. Ensemble’da 2 tür kullanıcı lisansı vardır. 1- Admin Kullanıcı (Gösterge Yöneticisi, Süreç Modelleyici), 2- Uç Kullanıcı (Gösterge Veri Girişi, Onay Kullanıcısı, Süreç Yönetiminin Kontrol, Onay Görüş Kullanıcısı)
Kullanıcı lisansı gerekiyor mu?
Ensemble kullanımı için kullanıcı lisansı gerekmektedir. Ensemble lisans bedeli sadece aktif kullanıcı lisansını kapsamaktadır. Ensemble’da 2 tür kullanıcı lisansı vardır. 1- Admin Kullanıcı (Gösterge Yöneticisi, Süreç Modelleyici), 2- Uç Kullanıcı (Gösterge Veri Girişi, Onay Kullanıcısı, Süreç Yönetiminin Kontrol, Onay Görüş Kullanıcısı)
Hangi kullanıcılar lisansa dahil ediliyor?
Sistemin içine veri kazandırcak, altyapısal kurgu içinde olacak kullanıcılar için lisans talep edilir.
Kullanıcılar sistemden otomatik olarak aktarılabilir mi?
Evet, kullanıcılar sistemlerden otomatik olarak aktarılabilir.
HR bilgileri için Active Directory ve/veya LDAP entegrasyonu mevcut mu?
Active Directory ve LDAP entegrasyonu mevcuttur.
Kullanıcı bazlı yetkilendirme var mı?
Uygulamada kullanıcı veya kullanıcı grubu bazlı yetkilendirme mevcuttur.
Holding ve bağlı şirketler ortak Ensemble kullanabilir mi?
Evet, kullanabilir.
Holding ve bağlı şirketlerin ortak Ensemble kullanması durumundaki avantajları nelerdir?
Ortak süreçleri olan grup şirketleri tek Ensemble çatısı altında standardizasyon sağlamış olur. Grup şirketlerinde böylelikle şeffaflık sağlanır.
Holding ve bağlı şirketlerin ortak Ensemble kullanması durumundaki avantajları nelerdir?
Ortak süreçleri olan grup şirketleri tek Ensemble çatısı altında standardizasyon sağlamış olur. Grup şirketlerinde böylelikle şeffaflık sağlanır.
Grup şirketleri tek bir Ensemble içerisinde farklı implemetasyonlar /kurulumlar gerçekleştirebilir mi?
Gerçekleştirebilir .
Linux tabanlı sistemlerde çalışıyor mu?
Mevcut versiyonumuz Linux tabanlı sistemlerde çalışamamaktadır. Uygulamanın sonraki versiyonlarda bu özelliği sağlıyor olacağız.
Hangi veri tabanlarında çalışıyor?
MS SQL ve Oracle
Uygulamaya erişim nasıl sağlanıyor?
Intranet, VPN, web üzerinden müşterilerimizin tercihine göre erişim sağlanabiliyor.
Mobil uygulaması bulunuyor mu?
Mevcut versiyonumuzda bulunmamaktadır. Sonraki versiyonlarımızda Mobil Uygulama özelliği de eklenecektir.
Uluslararası proje örnekleriniz var mı?
Birçok ülkede proje örneklerimiz bulunmaktadır. Detaylı bilgi almak için Satış Yönecisinden destek alabilirsiniz.
Mail entegrasyonu var mı?
Uygulamanın mail entegrasyonu mevcuttur.
SMS entegrasyonu var mı?
Müşterinin anlaştığı bir sağlayıcı üzerinden yapılabilir.
Modül bazında kullanıcı yetkilendirmesi var mı?
Modül bazında kullanıcı yetkilendirmesi mevcuttur.
Ensemble uygulamasının canlıya alma süre ortalaması nedir? Bu süreyi nasıl hesaplıyorsunuz?
Alınan modül sayısına ve projede çalışacak kişi sayısına göre süre canlıya alma değişmektedir. Proje süre örnekleri için Satış Yöneticisinden destek alabilirsiniz.
Toplu veri aktarımı mümkün mü?
Toplu aktarım özelliği olan fonksiyonlarımız mevcuttur.
Satış sonrası desteği nasıl sağlıyorsunuz?
Bimser’in müşterilerine sunduğu Bimser Support System portalı üzerinden sağlanmaktadır. Bu hizmet garanti süresi içinde ücretsiz olarak verilmektedir. Garanti süresinden sonra “Bakım Sözleşmesi”nin olması gerekmektedir.
Modüllerde kurumumuza uygun akışlar oluşturulabilir mi?
Evet, oluşturulabilir.
Kurumumuza özel alanlar eklenebilir mi?
Evet, ekleyebilirsiniz.
Ensemble’e kaç admin ile yönetmeliyiz?
Kurumun büyüklüğü, lokasyon sayısına göre değişebilir. Genel olarak 2-3 admin kullanıcı orta ölçekli bir şirket için yeterli olabilmektedir.
Kaç kullanıcı öneriyorsunuz?
Kurumun büyüklüğü, lokasyon sayısına göre değişkenlik göstermektedir. Tahmini olarak departman başına 1 yada 2 uç kullanıcı düşünülebilir.
Uygulamanın entegrayon kabiliyeti var mı?
Ensemble’in gelişmiş entegrasyon kabiliyetleri mevcuttur. Genel olarak personel, müşteri, tedarikçi, ürün entegrasyonları proje başlangıcında yapılmaktadır. Modül bazında entegrasyonlara gerektiği zaman teknik ekiple konuşularak karar verilir.
Ensemble Süreç Yönetimi ile eBA İş Akışı arasındaki fark nedir?
Bu ayrım noktasını “Yasama” ve “Yürütme” olarak tanımlayabiliriz. Yasamada süreçlerin kuralları koyulur ve çerçevesi belirlenir. Yürütmede ise kuralları koyulan bu süreçlerin detayları tanımlanarak uygulaması yapılır. Ensemble, iş tanımlarının/akışlarının ve yönetmeliklerin standart hale getirilerek süreç akışlarının çizilmesi, (modellerinin oluşturulması ve yönetilmesi faaliyetlerinin gerçekleştirilmesini sağlayan otomasyon uygulamasıdır. Süreci bütün olarak izleyerek iç veya dış müşteri için yararlı/faydalı sonuçlar üretilmesine yarar. “eBA İş Akışı” ise “Ensemble”da modelleri oluşturulan süreçlerdeki faaliyetlerin elektronik ortamda hayata geçirilmesini/yönetilmesini sağlayan bir otomasyon uygulamasıdır. Ensemble’ı fabrikanın kontrol/yönetim/karar paneline benzetirsek, eBA’da fabrikanın hayata geçirilmiş halidir diyebiliriz.
Yedekleme işlemleri kime ait?
Yedekleme işlemleri müşterinin sorumluluğundadır. Bimser kendi bulut sistemine geçtiğinde bu işin planlaması değişebilir.
Yedekleme işlemleri kime ait?
Veri güvenliği işlemleri müşterinin sorumluluğundadır. Bimser kendi bulut sistemine geçtiğinde bu işin planlaması değişebilir.
Kaynak kodlarını paylaşıyor musunuz?
Kaynak kodları paylaşılmamaktadır.
Ensemble kaç modülden oluşuyor?
Ensemble; Süreç Yönetimi, Performans Yönetimi, Balanced Scorecard olmak üzere 3 modülden oluşmaktadır. Bununla beraber diğer uygulamarımızla da entegre olarak çalıştığı modüller bulunmaktadır. Örnek vermek gerekirse; Stratejik Planlama, Doküman, DİF, Aksiyon, Risk, Yasal Mevzuat, eBA İş Akışı gibi.
Visio’dan farkları neler?
Visio’da statik olarak oluşturulan süreçler, Ensemble’da tüm süreç paydaşları ile daha dinamik yönetilmektedir. Ensemble’da bulunan süreç kontrol, görüş onay meknizması ile ilgili kullanıcılar sürece dahil edilmesi sağlanır. Aynı zamanda ilgili kullanıcılara otomatik süreç dağıtımı, revizyon görevleri de otomatik olarak düşmektedir. Ensemble ile kurum kurallarının oluşturulmasının yanı sıra süreç faaliyetlerini gerçekleştirirken risk, kontrol, fırsat, dokümantasyon, kaynak, girdi-çıktı, performans göstergesi gibi paydaşların da sürece dahil olmasını sağlamaktadır. Yapılacak entegrasyonlar ile beraber süreç modelleri üzerinde verileri TDA özelliği ile anlık olarak izleyebilirsiniz. Oluşturulan süreç modellemeleri için performans göstergeleri atayabilir, göstergeler için hedefler belirleyebilir, manuel ve/veya entegrason ile elde ettiğiniz verilerle ölçme faaliyetlerini gerçkelşetirebilirsiniz. Elde edilen bu veriler ile iyileştirme faaliyetlerini de yönetebilirsiniz.
Modüller ayrı ayrı lisanslanabilir mi? Yoksa uygulamanın tüm modülleri mi lisanslanıyor?
Ensemble içinde bulunan modüllerden kurum sadece kendi ihtiyacı doğrultusunda seçim yapıp satın alım gerçekleştirebilir. BSC modülü performans modülünün üzerine kurgulanır. Dolayısı ile müşterimizde performans yönetimi yoksa lisansı ayrıca teklif edilmelidir.
Modüller ayrı ayrı lisanslanabilir mi? Yoksa uygulamanın tüm modülleri mi lisanslanıyor?
Ensemble içinde bulunan modüllerden kurum sadece kendi ihtiyacı doğrultusunda seçim yapıp satın alım gerçekleştirebilir. BSC modülü performans modülünün üzerine kurgulanır. Dolayısı ile müşterimizde performans yönetimi yoksa lisansı ayrıca teklif edilmelidir.
Modüllerin kullanımı ile ilgili soruların cevaplarını bulabileceğimiz bir doküman bulunuyor mu?
Evet, bulunmaktadır. Satış yöneticisinden bu dokümanı talep edebilirsiniz.
Ensemble uygulamasında kurumumuza özel/ekstra raporlar hazırlayabiliyor muyuz?
Uygulamada bulunan mevcut raporlar üzerinde kuruma özel değişiklikler yapılabilmektedir. Yeni rapor talepleri Bimser Support System’den talep olarak girilmelidir. Ürün yönetimi tarafından değerlendirildikten ve yazılım altyapısına uygun olması durumunda sonraki versiyonlarda sisteme kazandırılabilir.
Ensemble uygulamasında bulunan raporları kurumumuza özel revize edebiliyor muyuz?
Evet, revize edilebilir.
Süreçlerin bağlı bulunduğu Yasal mevzuat ve Yasal Mevzuat maddeleri ile ilişki kurabiliyor muyuz?
Evet, kurabilirsiniz. QDMS’in Yasal mevzuat modülü ile entegre çalışmaktadır. QDMS uygulamasında tanımlı olan yasal mevzuat ve yasal mevzuat maddeleri ile süreç, süreç adımları arasında ilişki kurabilirsiniz.
Performans verilerini izleyebileceğimiz raporlama ekranları var mı?
Oluşturacağınız performans göstergelerini ve verilerini izleyebileceğiniz raporlama ekranları bulunmaktadır. Yapılacak entegrasyonlar ve manuel veri girişleri ile süreç çizimleri üzerinde gerçekleşen ve planlanan verileri görebilirsiniz. Aynı zamanda görsel raporlama ekranları da bulunmaktadır.
Çizili olan süreçlerin aktarımı mümkün mü?
Önceden çizmiş olduğunuz süreç modelleri Ensemble’a aktarılabilir.
Çizili olan süreçleri hangi içeriye aktarılması için hangi formatlarda olması gerekmektedir?
PRM/PRMR, Visio, BPMN formatlarındaki çizimlerini Ensemble’a aktarılabilir.
Ensemble’da çizili olan süreçleri dışarıya aktarmak mümkün mü?
Evet, aktarabilirsiniz. PRM/PRMR, Visio, BPMN, IBM BPMN, PNG, PDF formatlarında dışarıya aktarılabilir.
Süreçler akışlar ile entegre mi?
Ensemble’da süreç modellerini oluşturduktan ve eBA’da iş akışlarını oluşturduğunuzda birbirleri ile ilişkili bir yönetim gerçekleştirebilirsiniz.
Süreç modelleri üzerinden KPI takibi yapabilir miyiz?
Evet, yapabilirsiniz. Oluşturmuş olduğunuz süreç ve süreç adımları ile ilgili performans göstergelerini ilişkilendirebilir, model üzerinden performans takiplerini gerçekleştirebilirsiniz.
Süreçlere ilişkili riskleri tanımlayabiliyor muyuz?
Evet, ilişkilendirebilirsiniz. Süreç risk envanterini oluşurarak ilgili süreç ve süreç adımları ile risk formlarınızı ilişkilendirebilir, süreç risk haritalarınızı oluşturabilirsiniz.
Risk yönetimi yapılabiliniyor mu?
Risk yönetimini Ensemble ürünümüzün entegre bir şekilde çalıştığı QDMS uygulamasında yönetmetilmektedir. Risk metodolojinizi oluşturabilir, risklerinizi, önlemlerinizi ve revizyonlarınızı yönetebilirsiniz. Oluşturduğunuz risk formlarını Ensemble süreç ve süreç adımları ile ilişkilendirebilirsiniz.
Risk revizyona uğradığında süreç sahibine bilgi gidiyor mu?
Evet, süreç sahibine bilgi gitmektedir.
Süreç revizyona uğradığında ilişkili olduğu risk formu sahiplerine bilgi gidiyor mu?
Evet, risk sahibine bilgi gitmektedir.
Süreçlere ilişkili fırsatları tanımlayabiliyor muyuz?
Evet, tanımlayabilirsiniz.
Süreçlerin revizyon işlemleri uygulama üzerinden yapılabilir mi?
Evet, yapılabilir. Uygulama üzerinde süreç revizyon işlemleri başlatılarak, sorumlu kullanıcı tarafından süreç revizyonu bittiği aşamada kontrole gönderebilir. Kontrol kullanıcısı süreci onayladıktan sonra onay kullanıcılarına düşer. Son onayla beraber eski revizyon pasife çekilerek eski revizyon olarak saklanır ve yeni revizyon dağıtım listesindeki kullanıcılara bilgi verilerek yayınlanır.
Süreçlerin revizyon işlemleri uygulama üzerinden yapılabilir mi?
Evet, yapılabilir. Uygulama üzerinde süreç revizyon işlemleri başlatılarak, sorumlu kullanıcı tarafından süreç revizyonu bittiği aşamada kontrole gönderebilir. Kontrol kullanıcısı süreci onayladıktan sonra onay kullanıcılarına düşer. Son onayla beraber eski revizyon pasife çekilerek eski revizyon olarak saklanır ve yeni revizyon dağıtım listesindeki kullanıcılara bilgi verilerek yayınlanır.
Eski versiyonları sistemde tutabiliyor muyuz? Istediğimizde ulaşabiliyor muyuz?
Eski revizyonları sistemde saklayabilirsiniz. Yetki verilen kullanıcılar istedikleri anda eski revizyonlara ulaşabilir.
Süreç modellerini eski revizyonları ile karşılaştırabiliyor muyuz?
Evet, karşılaştırabilirsiniz.
Süreçlere kaynak tanımlayabiliyor muyuz?
Evet, tanımlayabilirsiniz. Daha sonra ilgili kaynakların hangi süreç ve süreç adımlarında kullanıldıklarını raporlayabilirsiniz.
Süreçlerle ilgili dokümanları tanımlayabiliyor muyuz?
Evet, tanımlayabilirsiniz. Daha sonra ilgili dokümanların hangi süreç ve süreç adımlarında kullanıldıklarını raporlayabilirsiniz.
Süreçlere girdi-çıktı tanımlayabiliyor muyuz?
Evet, tanımlayabilirsiniz. Daha sonra ilgili “girdi-çıktı”ların hangi süreç ve süreç adımlarında kullanıldıklarını raporlayabilirsiniz.
Ensemble’a dokümanları yükleyebilir miyiz?
Evet, yükleyebilirsiniz. Yüklediğiniz bu dokümanları süreç ve süreç adımlarında kullanabilirsiniz.
Dokümanları QDMS’de mi yönetmeli yoksa Ensemble’de mi yönetmeliyiz?
Dokümanları süreç ve süreç adımlarında kullanmak, ilişkilendirmek istiyorsanız bunu Ensemble’da yapabilirsiniz. Ancak dokümanların yönetimini de yapmak isterseniz adresimiz QDMS’in Doküman modülü olacaktır. Doküman modülünde, dokümanlarınızın yönetimini yapabileceğiniz gibi süreç yönetimi ile entegre çalıştığından dolayı süreç ve süreç adımlarında da kullanabilirsiniz.
Sürece ilişkilendirdiğim QDMS dokümanları revize edildiğinde süreç üzerinde de otomatik olarak revize oluyor mu?
Evet, otomatik olarak revize olmaktadır.
Sürece ilişkilendirdiğim QDMS dokümanları revize edildiğinde süreç üzerinde de otomatik olarak revize oluyor mu?
Evet, otomatik olarak revize olmaktadır.
BPMN ikonları ile çizim yapabiliyor muyuz?
Evet, yapabilirsiniz.
Süreçlerdeki faaliyetlerin sorumluluklarını gösterebiliyor muyuz?
Evet, yapabilirsiniz. Süreç tanımlama ekranlarında “Sorumlular (RACI)” matrisi üzerinde bu tanımlamları yapabilir, raporlayabilirsiniz.
Süreçlerdeki faaliyetlerin sorumluluklarını gösterebiliyor muyuz?
Evet, yapabilirsiniz. Süreç tanımlama ekranlarında “Sorumlular (RACI)” matrisi üzerinde bu tanımlamları yapabilir, raporlayabilirsiniz.
Hangi seviyelerde performans ölçümü yapabilir miyiz?
Kurum, lokasyon, işyeri, departman, pozisyon vb. seviyelerde performans ölçümü yapabilirsiniz.
Gösterge verileri entegrasyonla alınabilir mi?
Evet, alınabilir.
Hangi yöntemler ile entegrasyon sağlayabiliyorsunuz?
SQL, Oracle Ole DB ve ODBC , web services, .net, c# yöntemleri ile entegrasyon sağlanabilir.
ERP sistemleri ile veri entegrasyonu sağlanabilir mi?
SAP sistemlerinden RFC yardımıyla veriler çekilebilir, entegrasyon yapılabilir. Netsis ve Logo uygulamlarının kendi .dll ‘leri ile entegrasyon sağlanabilir.
Hangi veri tabanları ile entegre olabiliriz?
Tüm veri tabanları ile veri entegrasyonu sağlanabilir.
Veri girişi nasıl gerçekleştiriliyor?
3 farklı veri giriş yönetmimiz mevcuttur. Kurumsal veri tabanlarından verilerinizi otomatik olarak çekebilir, formül oluşturabilir, manuel veri girişi gerçekleştirebilirsiniz.
QDMS’deki dokümanları süreçlerde kullanabilir miyiz?
Evet, kullanabilirsiniz.
SQL lisanslaması Bimser’e mi ait?
SQL lisanslaması müşteriye aittir.
SQL Express’de çalışır mı?
Evet, çalışabilir. Ancak bazı kısıtları bulunmaktadır. Bu kısıtlamalar; SQL Server Express sürümünde maksimum 1GB ram kullanabilmektedir. Dolayısı ile uygulama çok performanslı çalışmayacaktır. Veritabanı boyutunda da maksimum 10 GB limiti var. Biz dokümanları veritabanınında saklayıp full text search özelliği ile dokümanların içinde geçen kelimelere göre arama yaptırabiliyoruz. Dosyalarınızın boyutu 10gb üstünde ise dosyaları veritabanı yerine file systemde tutmak gerekir. Bu durumda da doküman içinde geçen kelimeye göre arama özelliği çalışmayacaktır. Express sürümün bu kısıtlarını kabul ederseniz kullanabilirsiniz. Biz uygulamanın özelliklerinden tam olarak yararlanabilmeniz için Standart sürümü öneriyoruz.
Kurumda lisanslı bir SQL sunucusunu kullanabilir miyiz?
Evet, kullanılabilirsiniz.