Ana içeriğe geç

Sıkça Sorulan Sorular

Uygulama bilgisayara kurulum yapılarak mı,yoksa web browser üzerinden kurulum yapmadan mı çalışmaktadır?

Uygulama web tabanlı olup tüm bilinen web tarayıcılarda çalışmaktadır. Bilgisayarınıza ilave herhangi bir program kurulmasına gerek yoktur.

Uygulama kurulumu yapılan sunucu kendi sistemimizdeki sunucularda mı,bulut üzerindeki sunucularda mı barındırılmaktadır?

Uygulama on–prem (sizin kurumunuzdaki sunucularınıza) veya sizin tarafınızdan temin edilecek bir bulut sunucusuna (private cloud) kurulabilmektedir. Yakın gelecekte Bimser’in sağladığı kendi bulut ortamına da kurulumu yapılabilecektir.

Beam uygulaması şirketimize ne gibi faydalar sağlamaktadır?

Beam Kurumsal Varlık Yönetimi sistemi varlıklarınızla ilgili tüm envanter ve bakım süreçlerinizin tek platformda yönetilmesini, varlıklarınızdan toplanan bilgilerin ölçülebilir, raporlanabilir olarak yapılandırılmasını ve ilk günkü performansını almanızı sağlar.

Beam hangi iş birimlerine fayda sağlamaktadır ?

  • Üst Düzey Yönetim :Daha iyi işletme kararlarını mümkün kılan ortak sistemler aracılığıyla kurum genelinde görünürlük ve kontrole sahip olmak.
  • Satın Alma Departmanı:Fiyat karşılaştırmaları, iskonto, standartizasyon ve sipariş takibi, işletme genelinde maliyetleri ve siparişleri görebilir.
  • Sözleşme Departmanı:Varlıklar ile ilgili sözleşmeleri görebilir; satıcı şart ve koşullarını müzakere edip tedarikçi performansını izler.
  • Finans Departmanı: Envanterin tamamını görebilir ve finansal raporlama için varlıkların getirisini analiz edebilir.
  • Denetim Departmanı: Mevzuata uygunluğu sağlamak ve riski azaltmak için varlık detaylarını görebilir.
  • Operasyon Birimleri:Varlık kullanımını ve performansını iyileştirmek için varlık koşullarını yeterli ayrıntıda görebilir.
  • Bilgi İşlem Departmanı:İşletme genelinde envanter ve kaynakların nasıl uçtan uca yönetilebileceğini görebilir.
  • Mühendislik Birimleri:Varlıkların durumunu görebilir ve alınacak kararlarla daha doğru onarım yapılabilir.
  • Planlama Departmanı:İş gücünün kullanılabilirliğini görebilir ve çizelgelemek için gerekli araçları kullanabilir.
  • Bakım Departmanı:Varlık kullanım kapasitesini arttırmak için kullanılan data altyapısıyla etkin bakım planları oluşturabilir.
  • Saha Teknisyenleri:Kendilerine atanan işleri görebilir ve QR Kod taratıp bir varlıktaki kritik bilgiye mobil cihazdan erişebilir.

Lisanslara sahip mi oluyoruz? Yoksa süreli bir satınalma mı?

Süresiz (perpetual) ve kiralama (Süreli, term-based) olmak üzere iki farklı lisanslama imkanınız mevcuttur. Süresiz lisanlamada lisanlama bedelini tek seferde ödeyerek lisansı herhangi bir süre sınırı olmadan kullanabilirsiniz. Bu tür lisanlamada garanti süresi 1 yıldır. 1 yıldan sonra müşterilerimiz istediği takdirde Bakım ve Versiyon Güncelleme Anlaşması yaparak destek almaya devam edebilmektedir. Süreli Lisanslamalarda ise müşterilerimiz çözümü kullanmaya devam ettiği süre boyunca lisans bedelini ödemektedirler. Verdiği taahüt süresinin sonunda çözümü istediği zaman kullanmayı bırakabilir.

Sistemde hangi tip ve yetki de kullanıcılar tanımlanmaktadır.

BEAM’de 3 Tip kullanıcı bulunmaktadır. Bunlar Admin,Tip 1 ve Tip 2 olarak ayrılır. Aşağıda kullanıcı tiplerine göre açıklamaları bulunmaktadır.

  • Admin Kullanıcı:Sistem üzerindeki en yetkili kullanıcıdır. Admin user kullanıcı yetkilendirmeleri, menü ayarlamaları ve sistem ayarlamalarını yapılmaktadır. Default olarak 1(Bir) adet admin kullanıcı sistem’de tanımlı olarak bulunmaktadır.
  • Teknik Kullanıcı:İş emirleri, iş taleplerini, periyodik bakım gibi iş emirleri oluşturan, varlıkla ilgili işlemler yapabilen kullanıcıdır.
  • Talep Kullanıcı: İş emirlerinde statü değişikliğine yapabilir veya talep kullanıcı akış onayında işleri ilerletebilir.

Beam Kurumsal Varlık Yönetimi yazılımı farklı sistemlerden veri alarak ve göndererek entegre olarak çalıştırabilirmiyiz?

Beam Kurumsal Varlık Yönetimi yazılımı bilenen ERP,IoT,Scada vb. sistemler ile entegrasyonlar gerçekleştirilebilir.Burada önemli olan ilgili uygulama ile Beam arasında veri alışverişi için kullanılacak olan webservis yapısının sağlanılması.Detaylı bilgiye [Entegrasyonlar](http://demo.boys.com.tr/integration/)

Talep kullanıcım talebi açtıktan sonra talepte neler oluyor iş emrini nereden takip edebilirim?

İş talepleri sayfasında ilgili iş talebi seçilir, ek özelliklere basılır. Ek özelliklerde ilgili iş emri sekmesi açılır. İlgili iş emri sekmesine tıklanıldığı zaman ilgili iş talebi’nin iş emrine yönlendirilir.

Arızaya ilk müdahale süresi takip edilmek isteniyor. Yani yetkili kişi işemrine sorumlu atandığında, sorumlu kişi işemrine ne kadar sürede müdahele edilmiş bunu takip etmek istenmektedir.`

Senaryomuzda 1. adımda işemri/iştalebi açıldı. 2. adımda sorumlu kişi atandı. 3. adımda sorumlu işe müdahale etmeye (bakım yapya) başladı. Bu arada geçen süreyi statü tarihçesi alanından takip edebiliriz.

İş emrinde arızanın kök nedenini personele eklemeyi nasıl zorunlu tutarım ?

Şirket parametrelerinde aşağıda verilen parametre aktif olmalı ortak kullanılan parametreler “BC200-neden neden analizi zorunluluğunu kontrol et” üç şekilde neden analizi sorgulatma sağlanabilir.

Herhangi varlık gözetmeksizin bir arıza her varlıkta maksimum x limitte tekrarlasın. X’i aştığında neden analizi sorgulanması isteniliyorsa ;

1.Seçenek-)Bakım yönetimi> Tanımlar> Arıza nedenleri> İlgili Arıza içerisine girilir. “110v dc beslenme” arızasına her varlıkta 3 kere tekrar etsin, 4 olduğunda kök neden analizi sorgulatsın diye tanımlama yapılır.Bu arıza nedeni varlık gözetmeksizin her varlıkta 3. defa yaşanır ise aynı varlıkta yaşanan 4. Arızanın kapanmasına izin vermez aşağıdaki uyarıyı aldırır ve neden analizi sorgulatır.

2.Seçenek) Arıza nedeni 2 kez limitini aştığında her varlıkta neden analizi sorgulatsın istenmiyor sadece özel bir varlığım var o benim girdiğim limiti aştığında neden analizi sorgulatsın istiyorsam bu seçenek ile ilerlemem gerekir. Bir tarih kriteri verilmeksizin “bu varlıkta bu arıza maximum 2 kez yaşansın, 3 defa yaşandığı takdirde neden analizi sorgulatsın” diyorsam bu seçenek ile ilerlemem gerekir. Varlık kartı içerisinde “arıza nedeni tekrar limitleri” sekmesinde varlık ile ilgili arızanın maximum yaşanması gerek limit eşleştirilir.

3.Seçenek) Seçtiğim varlığa seçtiğim arıza nedeni x gün içerisinde en fazla y defa karşılaşılsın istiyorsam bu seçenek ile ilerlemeliyim.

15 gün içerisinde “akü bozuk” arıza nedeni ile aynı varlıkta en fazla 4 defa karşılaşmalıyım. 5. Defa karşılaştığımda bana kök nedenini buldursun istiyorsam Varlık yönetimi>Varlıklar>İlgili varlık içi> Arıza nedeni tekrar limitleri sekmesi

İş emri sayfasında acil olarak açılan iş emirlerini nasıl ayırt edebilirim ?

Sistem> Ortak Tanımlar > Renklendirmeler sekmesinden;

1-Renklendirme Sayfası alanından hangi sayfada renklendirme yapmak istiyorsak seçeriz.

2-Genel bilgiler alanından “Zemin Rengi” kısmından istediğimiz rengi seçeriz.

3-Diğer bilgiler alanından 1. Alana “Statü Tanımı”, operatör alanına “İçerenler” , Değer Alanına (statümüzün tanımı) “Bakım Başladı” işaretlenerek hangi durumu renklendirmek istediğimiz anlatılır.

İşemri Sayfasına girip, ek özelliklerden bakım durumu “başladım” ı işaretlenir, işemrimin statüsü “bakım başladı” olur ,iş emri istediğimiz renkte gözükecektir. Yani personelin sahada iş emrine başladım dediği işemrilerini sayfamda ilgili iş emrinden renklendirmesi gerçekleştirilir.

Kaynak meşguliyet takvimi ve iş emri takvimi arasındaki fark nedir?

Kaynak meşguliyet takvimi personellerin geçmişte çalıştığı işleri görüntülememizi sağlar. İş emri takvimi ise iş emirlerini takvim üzerinden yönetebilme ve uygun saatleri planlayabilme olanağı sağlar.

Talep kullanıcısı ve normal kullanıcı arasındaki fark nedir?

Talep kullanıcılar yalnızca talep açabilirken(İş talebi,Malzeme talebi,Satınalma talebi) normal kullanıcılar değişiklikleri yetkileri doğrultusunda yapabilir,iş emri açıp kapatabilir ve onay süreçleri içerisinde de aktif olarak bulunabilirler.

İş talepleri modülündeki ekle butonu ile arıza/iş talep butonu arasındaki fark nedir?

Arıza iş/talep butonu kısa bir şekilde iş emri açmanızı sağlar. Sadece zorunlu olarak doldurulması gereken bilgiler doldurulur. Ekle butonu ile detaylı iş talebi oluşturulur.

Bir personel izin aldığında ve ya başka bir sebeple uygulama içerisinde benzer yetkinlikteki arkadaşına görev devri yapabiliyor mu?

Uygulama içerisinde vekalet verme işlemlerinden tüm bu süreçleri yönetebilirsiniz

Mobil uygulamada Kamera ile karekod mu yoksa barkod mu okuyabiliyor ?

Native mobil uygulama ile hem barkod veya karekod okuyabilirsiniz.

Uygulama içerisinde mesajlaşma özelliği var mı ?

Evet var, bir konuyla ilişkili olduğu sürece mesaj özelliği kullanılabilir. Statülerde bilgilendirme mesajı gittikten sonra, kullanıcılar o mesaj üstünden alıcı ekleyerek konuşma yapabilir.

Düzenli olarak ambar sayımı gerçekleştiriyoruz ve bazı malzemelerimizin güvenli seviyeleri sistemde tanımlı. Sayımlarda malzemelerin güvenli miktarlarının altına düştüğünü görüyoruz ve satınalma işlemlerini gerçekleştiriyoruz. Bunu BEAM içerisinde de yönetebilir miyiz?

Malzeme kartı içerisinde minimum, maksimum, güvenli stok, eksi stok kontrolleri bulunmakta. BU tanımlarla çerçevesinde raporlamalar mevcut. Düzenli olarak stok takibini gerçekleştirebilirsiniz.

Malzemelerimiz için daha önceden yapmış olduğumuz barkod çalışması mevcut. Bunu da uygulamada kullanabilir miyiz?

Beam malzeme ve varlıklar için mobil uygulamada barkod ile çalışmayı destekliyor. Daha önceden tasarlamış olduğunuz barkodları da uygulama içerisinde kullanabilirsiniz.