Ana içeriğe geç

Tek Lisansa Sahip İşletmelerin Ortak Alanları

TEK LİSANSTA 2 İŞLETME OLDUĞUNU DÜŞÜNELİM. HER İŞLETMENİN KENDİNE AİT BAKIM EKİPLERİ, KULLANICILARI BULUNMAKTADIR. HANGİ TANIMLAMALARI ORTAK KULLANABİLİRLER, HANGİ TANIMLAMALARDA İŞLETME BAZLI AYRIŞTIRMALARA GİDİLMELİDİR AŞAĞIDA BU KONULARIN ÜZERİNDE DURACAĞIZ.

İşletmelerimizin kendi bakım ekipleri, ekiplerin kendi kullanıcıları bulunmaktadır. Kullanıcılara işletme yetkisi verilip sadece kendi ait olduğu işletmeyi görsün, oradaki işleri yönetebilsin yetkisi verebilmekteyiz. Örneklendirmek gerekirse: Her kullanıcı yalnız kendi işletmesinin varlıklarını görsün, bu varlıklarda sadece varlık türünde “ana ekipman” türünden sorumlu olsun; işemirlerinde sadece elektrik iş tipindeki işemirleri üzerinde çalışsın vb. yetkiler verebilmekteyiz. Senaryolarımızı çeşitlendirip, modüllerimizde tanımladığımız alanları kullanıcılara filtre olarak vererek sayfalarımızı kullanıcılara göre şekillendirebilmekteyiz. Peki biz bu alanları işletmelerimize özel olarak yönetebilir miyiz? Hangi alanlarda işletmelere özel ayrımlara gidebiliriz? Beam’in yaklaşık her sayfasında bulunan kulakçık filtrelerde “işletme kodu” alanı varsa o tanımlama alanında şirketlere özel ayrıma gidilebilir.

Varlık yönetimi tanımlamalar sayfasında işletme kodu filtresi olan, işletme filtresi kullanabileceğimiz alanlar:

Sarfyerleri, Kısımlar, Gider merkezleri

Örnek olarak kısımlar sayfasında (varlık yönetimi>tanımlamlar>kısımlar) işletme kodu yetkisi var. Kısımlar sayfası işletme bazlı özel tanımlamalar yapılabilen bir alandır. Kullanıcılar üzerinde işletme kodu tanımlanır ve istediğimiz kullanıcı tanımladığımız işletmenin kısımlarını görebilmektedir.

Bu tanımlamalar dışında yapılan tanımlamaların hepsi diğer işletmeler ile ortak olmalıdır. Örnek veriyorum varlık grupları. Varlık türleri, varlık grupları vb. sayfalarda işletme kodu yetkisi bulunmamaktadır. Bu sebep ile diğer işletmeler bu sayfalarda ortak tanımlamalar kullanılmalıdır. (bmc oto “generatörler” varlık grubu ekledi ise tayna da ihtiyaç durumunda bu grubu kullanabilir, ekstra bir tayna generatör varlık grubu eklemeye ihtiyaç duyulmamaktadır.)

Bakım Yönetimi Modülünde işletme bazlı hangi alanlarda işletmelere özel tanımlama yapılabilmektedir? -Hizmetler, periyodik bakım tanımlama

Bakım yönetimi tanımlamalarında “Hizmetler” harici bütün tanımlamalar diğer işletmeler ile ortak kullanılmaktadır. İşemri türleri, iş tipleri, bakım arıza kodları, arıza nedenleri vb. tanımlamalar diğer işletmeler ile ortak kullanılan alanlardır. (Kullanıcılara Tayna işletmesi filtresi verileceği varlıklar sayfasında sadece Tayna İşletmesinin varlıkları ile karşılaşacak. İşemirleri sayfasında ise gene o işletmedeki varlıklara açılan işemirleri ile karşılaşacaklardır. Kullanıcılara bir çok işemri, varlık filtresi verilebilmektedir. Bu konulara eğitimde değinilecektir.) Malzeme Yönetimi: Malzeme yönetimi modülü tanımlamaları işletmeler için ortak kullanılmaktadır. Fakat herkes kendi sorumlu olduğu ambardaki malzemeleri görsün yetkisi verilebilir. Kullanıcıların göreceği sarf malzemeleri şekillendirilebilir. Personel Yönetimi: Kaynaklar sayfası ortak kullanılmaktadır.