Ana içeriğe geç

SAT Raporları

Bilgi

İlgili konu başlığına sağ tarafta bulunan navigasyon yardımıyla hızlı bir şekilde ulaşabilirsiniz.

Sistem Altyapı Tanımları Modülü Raporları İle İlgili Kullanıcı Yardım Dokümanı

1.Sistem Altyapı Tanımları Modülü Raporları

Menü Adı: Sistem Altyapı Tanımları/ BSAT/ Raporlar

Sistem Altyapı Tanımları Modülü ile ilgili tüm raporlara ulaşıldığı ve bu raporların excel formatında görüntülendiği menüdür. Bu raporlarda modüler bazlı olmayıp, sistemin geneli ile ilgili raporlarıdır.

1.1.Bsat Değişiklikler Raporu

Menü Adı: Sistem Altyapı Tanımları/ BSAT/ Raporlar/ Bsat Değişiklikler Raporu

HR transfer programının kullanıldığı durumlarda kullanıcıların bulundukları durum hakkında bilgi verir. Bu raporda personellerin HR transferi ile verilerinin ne şekilde güncellendiği ve önceden ne tür bir veriye sahip olduğu bilgisi tutulmaktadır. Aktif veya pasif olma özellikleri, işten ayrılma durumları, Departman değişikliği, Pozisyon değişikliği gibi vb. konularda takip sağlanabildiği rapordur. Firmaya alınan personelerde en son hangi tarihde ne değişiklik olduğu bilgisine ulaşmak amacı ile kullanılan rapordur. Bu raporla personelin ne zaman işten ayrıldığı, departman değişikliği yaptıysa hangi departmanda değişiklik yaptığı, pozisyon değişikliği yaptıysa hangi pozisyona sahip olduğu ve ne zaman durumu ile ilgili değişikliğin yapıldığı yeni durumun nasıl değiştiği bilgilerine ulaşılır. Bsat değişiklik Raporu iki sekmeden oluşur. Bu sekmeler Liste ve Filtre sekmesidir. Liste sekmesinde filtre sekmesinde istenilen kriterlere göre filtreleme yapılarak alınan Raporların listenilmesi sağlanılır.

Ekranda bulunan butonlar yardımıyla;

: Kayıtlar filtrelenerek arama yapılır.

: Veriler Excel’ e aktarılır.

Filtre sekmesi Tarih aralığı, Sicil no, Adı, soyadı, Eski değer, yeni değer ve değişen alan gibi alanların bilgilerine göre arama yapılarak rapor alınır. Filtre sekmesinde Değişen Alan kısmına “İşten ayrılan” bilgisi yazılarak (Ara) butonu tıklanılır.

İşten ayrılan Persolenin sicil no, bilgisi adı-soyadı bilgisi eski değer alanında durumun aktif olduğu, yeni değer alanında durumun artık pasif olduğu ve Transfer tarihi bilgilerine ulaşılır.

Excel’e aktar butonuna basılırsa, sistem otomatik olarak “Değişen alan” filtre kriterine göre Bsat Değişiklikler Raporu oluşturup kullanıcıya Excel formatında sunmaktadır.

Fitre sekmesinde Değişen Alan kısmına “Departman ” bilgisi yazılarak (Ara) butonu tıklanarak arama kriterine göre arama yapılır.

Raporda Departman değişikliği yapılan personellerin sicil no bilgisi sicil no alanında ve kimlerin departman değişikliği yaptığı adı soyadı alanda verilir. Eski Değer alanında eski bulunduğu departman bilgisi Departmanın kodu verilerek belirtilir. Yeni değer alanında yeni çalışmaya başladığı departmanın bilgisi aynı şekilde departman kodu bilgisi verilerek belirtilir. Transfer bilgisinde Departman değişikliğin yapıldığı tarih bilgisi verilir.

Excel’e aktar butonuna basılırsa, sistem otomatik olarak “Değişen alan” arama kriterine göre Bsat Değişiklikler Raporu oluşturup kullanıcıya Excel formatında sunmaktadır.

1.2.Kayıt Günlüğü Raporu

Menü Adı: Sistem Altyapı Tanımları/BSAT/Raporlar/ Kayıt Günlüğü Raporu

Kayıt Günlüğü raporu, Qdms Modüllerinde yapılan her bir işlemin hangi tabloda, hangi kodlar ile kim tarafından değiştirildiğinin kayıt altına alınması işleminin görüntülendiği rapordur. Kayıt günlüğü raporun herhangi bir veri silme işlemi veya güncelleme işlemi yapılmış hangi tablodan silinmiş yada güncellenmiş olduğu kim tarafından yapıldığı bilgisine ulaşılır. Bu rapor örneğin herhangi veri silindiğin kim tarafından silindiği ne zaman silindiğine dair bilgilere ulaşmak için kullanılır. Kayıt Günlüğü Raporu iki sekmeden oluşur. Bu sekmeler Liste ve Filtre sekmesidir. Liste sekmesinde filtre sekmesinde istenilen kriterlere göre filtreleme yapılarak alınan Raporların listenilmesi sağlanılır.

Ekranda bulunan butonlar yardımıyla;

: İşlemin detay bilgilerini gösterir.

: Kayıtlar filtrelenerek arama yapılır.

: Veriler Excel’ e aktarılır.

Filtre sekmesinde Modül adı, Tablo adı, Ana kod, Alt kod, İşlem yapan kullanıcı ve çalışma Tarihi gibi alanların bilgilerine göre arama yapılarak rapor alınır. Sistem Altyapı tanımları modülü ile ilgili yapılan her bir işlemin hangi tabloda, hangi kodlar ile kim tarafından değiştirildiğinin liste sekmesinde ve raporda görüntülemek için Modül Adı alanında Sistem Altyapı Tanımları Modülü seçilerek (Ara) butonu tıklanılır.

Liste sekmesinde Sistem Altyapı Modülü ile ilgili Tablo adı, Ana Kod, Alt kod, Parametre değerleri gibi alanların ve bu alanlarla ilgili değişikliğin kim tarafından ve yapılan çalışmanın ne zaman yapıldığı tarih bilgisine ulaşılır.

Karşılaştır butonuna tıklanarak gerçekleştirilen işlemin detay bilgileri açılır.

Açılan ekranda Alan adı bilgilerinin eski değeri ve güncel değeri bilgilerin karşılaştırma işlemi yapılır.

Excel’e aktar butonuna tıklanırsa, sistem otomatik olarak Kayıt Günlüğü Raporu oluşturup kullanıcıya Excel formatında sunmaktadır.

1.3.Aktif Kullanıcı Raporu

Menü Adı: Sistem Altyapı Tanımları/ BSAT/ Raporlar/ Aktif Kullanıcı Raporu

Hangi modülde toplamda kaç kullanıcı işlem yapmış olduğunu gösteren rapordur. Modül No alanında ilgili modül seçildiğinde modülün hangi fonksiyonunları kaç kullanıcı aktif şekilde kullanmış olduğunun bilgisine ulaşılmaktadır. Aktif Kullanıcı Raporu iki sekmeden oluşur. Bu sekmeler Liste eve Filtre sekmesidir. Liste sekmesinde filtre sekmesinde istenilen kriterlere göre filtreleme yapılarak alınan Raporların listenilmesi sağlanılır.

Ekranda bulunan butonlar yardımıyla;

: Kayıtlar filtrelenerek arama yapılır.

: Veriler Excel’ e aktarılır.

Filtre sekmesi Modül No, İşlem Tarihi ve Durum alanların bilgilerine göre arama yapılarak rapor alınır. Modül No alanında Düzeltici ve Önleyici Faaliyetler Modülü seçilerek işlem tarihi alanında tarih seçimi yapılarak (Ara) butonu tıklanır.

Liste sekmesinde seçilen Düzeltici ve Önleyici Faaliyetler Modülü ile ilgili seçilen tarih aralığında modülün fonksiyonlarını kullanan aktif kullanıcı sayısı bilgisi verilir. Örneğin Raporda Düzeltici ve Önleyici faaliyetleri modülünde Aksiyon gerçekleştirme fonksiyonun kullanan aktif kullanıcı sayısı 3 olarak görüntülenmektedir.

Excel’e aktar butonuna basılırsa, sistem otomatik olarak Düzeltici ve Önleyici Faaliyetler Modülünde Aktif Kullanıcı Raporu oluşturup kullanıcıya Excel formatında sunmaktadır.

1.4.QDMS Kullanım Raporu

Menü Adı: Sistem Altyapı Tanımları/ BSAT/ Raporlar/ QDMS Kullanım Raporu

Kullanıcılar bazında QDMS’ e giriş sayılarının tutulduğu rapordur. Kullanıcıların kaç defa sisteme giriş yaptığı son giriş tarihi ve saat bilgilerine ulaşılmak amacıyla kullanılan rapordur. Qdms Kullanım Raporu iki sekmeden oluşur. Bu sekmeler Liste eve Filtre sekmesidir. Liste sekmesinde filtre sekmesinde istenilen kriterlere göre filtreleme yapılarak alınan Raporların listenilmesi sağlanılır.

Ekranda bulunan butonlar yardımıyla;

: Kayıtlar filtrelenerek arama yapılır.

: Veriler Excel’ e aktarılır.

Filtre sekmesi İşlem Tarihi, Sicil no, Adı, Soyadı, Departman gibi alanların bilgilerine göre arama yapılarak rapor alınır. Departman alanında “Bilgi İşlem Departmanı” seçilerek (ara) butonu tıklanılır.

Bilgi işlem Departmanında bulunan kullanıcıların Qdms giriş sayısı bilgisi, son giriş tarihi ve saat bilgileri liste sekmesinde raporu görüntülenir.

Excel’e aktar butonuna basılırsa, sistem otomatik olarak Departman alanı göre yapılan filtrelemede Qdms kullanım Raporu oluşturup kullanıcıya Excel formatında sunmaktadır.

1.5.Kullanıcı Yetkileri Raporu

Menü Adı: Sistem Altyapı Tanımları/ BSAT/ Raporlar/ Kullanıcı Yetkileri Raporu

QDMS’ de tanımlı personellerin hangi kullanıcı grubunda, hangi yetkiye sahip olduğunu, hangi modülde hangi menüye erişebildiğinin raporunun alındığı menüdür. Hangi kullanıcının hangi modülde ne kadar yetkisi olduğunun görebildiği rapordur. Hangi personel Qdms’te nereye ulaşabildiği ve hangi menüye görebildiği bilgisine ulaşıldığı öğrenmek amacıyla kullanılan bir rapordur. Kullanıcı yetkileri raporu bir kullanıcının hangi menülere erişim yetkisini olduğunu sistem yöneticilerinin takip edebilmesi amacı için kullanılır. Veri kaybı gibi kritik durumlarda kullanılan bir rapordur. Kullanıcı Yetkileri Raporu iki sekmeden oluşur. Bu sekmeler Liste ve Filtre sekmesidir. Liste sekmesinde filtre sekmesinde istenilen kriterlere göre filtreleme yapılarak alınan Raporların listenilmesi sağlanılır.

Ekranda bulunan butonlar yardımıyla;

: Kayıtlar filtrelenerek arama yapılır.

: Veriler Excel’ e aktarılır.

Filtre sekmesinde Yetki Grubu, Kullanıcı Grubu, Kullanıcı Adı ve Modül gibi alanların bilgilerine göre arama yapılarak rapor alınır. Filtre sekmesinde Modül olarak Doküman Yönetimi ve Kullanıcı adı alanında Personel Listesinden Personel seçilerek (ara) butonu tıklanılır.

Kullanıcının hangi kullanıcı grubuna bağlı olduğu, yetki grubu bilgisi, Doküman Yönetimi modülünde Sistem Altyapı Tanımları ve Entegre Yönetim Sistemi kısımların olan yetki tipi alanında hangi menülere erişebildiği bilgilerine ulaşılır.

Excel’e aktar butonuna basılırsa, sistem otomatik olarak seçilen kullanıcının Doküman Yönetimi Modülünde hangi menüleri görme yetkisine sahip olduğu Kullanıcı Yetkileri Raporu oluşturup kullanıcıya Excel formatında sunmaktadır.

1.6.Mail Raporu

Menü Adı: Sistem Altyapı Tanımları/BSAT/Raporlar/ Mail Raporu

Modüller bazında gönderilen maillerin raporunun alındığı menüdür. Qdms hangi modülde hangi maili gönderilmiş , mailin içeriği , mailin oluşturulma tarihi bilgisi, mail alan gibi bilgilere ulaşılan bir rapordur. Müşterilerin gönderdiği maillerin takibini yapabilmesi amacı ile kullanılan bir rapordur. Mail Raporu iki sekmeden oluşur. Bu sekmeler Liste eve Filtre sekmesidir. Liste sekmesinde filtre sekmesinde istenilen kriterlere göre filtreleme yapılarak alınan Raporların listenilmesi sağlanılır.

Ekranda bulunan butonlar yardımıyla;

: Gönderilen maillerin içeriği açılır.

: Kayıtlar filtrelenerek arama yapılır.

: Veriler Excel’ e aktarılır.

Filtre sekmesi, Modüller, Konu, Mail Gönderen, Mail alan, Oluşturulma Tarihi, Durum ve Ek Dosya alanların bilgilerine göre arama yapılarak rapor alınır. Modüller Alan kısmında Doküman İşlemleri Modülü seçilerek (Ara) butonu tıklanılır.

Liste sekmesinde Doküman İşlemleri modülü ile ilgili gönderilen maillerin konusu, mail gönderin bilgisi, mail alan bilgisi, mail oluşturma tarihi gibi bilgilerin raporu alanır.

Görüntüle butonu ile listede seçili gönderilen maillerin içeriği açılır ve detay bilgisine ulaşılır.

Excel’e aktar butonuna basılırsa, sistem otomatik olarak Doküman İşlemler Modülü için Mail Raporu oluşturup kullanıcıya Excel formatında sunmaktadır.

1.7.QDMS Giriş Raporu

İlgili kullanıcı sisteme ne zaman giriş yapmış ve hangi IP üzerinden giriş yapmış bu logları gösteren rapordur. Qdms Giriş Raporu iki sekmeden oluşur. Bu sekmeler Liste eve Filtre sekmesidir. Liste sekmesinde filtre sekmesinde istenilen kriterlere göre filtreleme yapıldığında alınan Raporların listenilmesi sağlanılır.

Ekranda bulunan butonlar yardımıyla;

: Kayıtlar filtrelenerek arama yapılır.

: Veriler Excel’ e aktarılır.

Filtre sekmesi işlem Tarihi, IP adresi, Sicil No, Adı, Soyadı, Unvan, Departman ve İş yeri gibi alanların bilgilerine göre arama yapılarak rapor alınır. Filtre sekmesinde departman alanında “Bilgi İşlem Departmanı” bilgisi seçilerek( ara) butonu tıklanılır.

Bilgi İşlem departmanında bulunan kullanıcıların sistem ne zaman giriş yapmış, hangi IP üzerinden giriş yapmış bilgisi liste sekmesinde raporu görüntülenir.

Excel’e aktar butonuna basılırsa, sistem otomatik olarak Departman alanı filtresine göre Qdms Giriş Raporu oluşturup kullanıcıya Excel formatında sunmaktadır.

1.8.Personel Dosyaları

Sistemde olan personelerin sisteme yükledikleri ve erişebildikleri ek dosyaların listelendiği rapordur. Raporda firmada çalışan personellere eklenen ek dosyaları listelenmesi sağlanılıyor. Personeller üzerinde eklenen ek dosyalara tek ekrandan erişebilmek amacıyla yapılan bir rapordur. Sistem Altyapı Tanımları/BSAT/Tanımlar/Personel Tanımlama menüsünde Ek Bilgiler butonu tıklanarak açılan Personel Tanımlama-Ek Bilgiler- Kayıt Güncelleme ekranında personele ait ek dosyalar yüklenir. Bu personele ait yüklenen Ek Dosyaların ulaşıldığı ve listenildiği bir rapordur. Örneğin Personele ait Cv, Sabıka kaydı gibi dosyalara Personel Dosyaları raporundan ulaşılır. Firmada çalışan Personellerin ile ilgili özel bilgilerin yer aldığı Özlük Dosyalarına ulaşmak amacıyla kullanılan bir rapordur. Ayrıca hangi personelin, hangi ek dosyayı sisteme yüklemiş olduğunun görmek amacıyla kullanılan bir rapordur.

Personel Dosyaları raporu iki sekmeden oluşur. Bu sekmeler Ek Dosya ve Filtre sekmesidir. Ek Dosyalar sekmesinde filtre sekmesinde istenilen kriterlere sicil no, adı ve soyadı bilgilerine göre arama yapılır. Ek dosyalar sekmesinde Personele isimlerin yer aldiğı klasör seçilerek (ara) butonu tıklanarak personele ait yüklü ek dosyaların listenmesi sağlanılır.

Listenen ek dosyaların Dosya adı kısmındaki link tıklanarak ek dosyanın içeriği görüntülenir.

Excel’e aktar butonuna basılırsa, sistem otomatik olarak Personel Dosyaları Raporu oluşturup kullanıcıya Excel formatında sunmaktadır.